27 oktober 2012

Koken in andermans keuken:

een driegangenmaaltijd voor ruim 40 dak- en thuislozen

 

Het verhaal en de foto's

Op een mooie dag in oktober hebben we gekookt voor ruim 40 dak- en thuislozen in Amsterdam. Het is in het kader van een project van de stichting Amsterdam Verbindt en heet 'Koken in andermans keuken'. Hieronder staat het menu, het verhaal en de foto's vind je hier

 

Het menu


Soep:  Papa al pomodoro

Hoofdgerecht: Kip Tikka Masala

Nagerecht: Dadeltaart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goede raad

De mensen doen standaard veel zout, peper en sambal op hun eten. Je hoeft dus niet op kruiden en dergelijke te bezuinigen, hoog op smaak koken is het devies.

We hadden in ons gerecht als bijgerecht half/half rijst en kikkererwten. Er waren nogal wat mensen die niet zo gek op waren op de kikkererwten. Daardoor bleek er eigenlijk te weinig rijst. Een goede raad is dus niet bezuinigen op de rijst, gewoon vier kilo koken. Als er wat overblijft kan dat altijd de volgende dag nog in een soepje.