Soep
45 personen
Papa al pomodoro
Tomatenbroodsoep
Ingrediënten:
700 ml groentebouillon
5 kg tomatenblokjes
8 liter groente bouillon
1 bol knoflook fijngehakt
3 bossen basilicum, fijngeknipt
3 oude witte broden in kleine stukjes (helft zonder korst)
Olijfolie
Zout en peper
scheut suiker
Verwarm de bouillon. Fruit de helft van de basilicum en alle knoflook 2 minuten in een bodem olijfolie. voeg de tomaat toe en fruit 10 minuten. Voeg een scheut suiker toe en roer goed. Leg het brood er bovenop en voeg de bouillon en bijna volledige 2 helft van de basilicum toe(bewaar wat voor de ganering). Breng op smaak met zout en peper en in dit geval gezien de hoeveelheid wat chilipoeder. Laat rustig pruttelen en roer af en toe stevig door. Laat de soep minimaal 1 uur rusten. Verwarm weer, roer goed door en serveer met basilicum.