4 personen
Dadeltaart
Ingredienten:
375 g boter
150 g bruine basterdsuiker
2 eieren
750 g onpitte dadels, in stukjes gesneden
200 gr Maria biscuit (in stukjes)
Geraspte kokos (eventueel)
Roomboter smelten en hierin de suiker helemaal oplossen.
Eieren loskloppen en al roerend toevoegen. Blijven roeren en mengsel aan de kook
brengen. De stukjes dadel toevoegen en 2 minuten laten doorkoken terwijl je
blijft roeren.
Van vuur af halen en Mariabiscuit in stukjes er door
mengen.
In taartvorm storten en minstens anderhalf uur in de
koelkast laten afkoelen. Voor het aansnijden kun je de taart met een beetje
kokos bestrooien. Ik vond het zelf niet een verbetering qua smaak maar het zag
er wel leuk uit.
Wij dronken er een glaasje LBV 2007 Kopke port bij.
Bron: Sieka, collega van Ilse