Nagerecht
4 personen

Dadeltaart


Ingredienten:Dadeltaart

375 g boter

150 g bruine basterdsuiker

2 eieren

750 g onpitte dadels, in stukjes gesneden

200 gr Maria biscuit (in stukjes)

Geraspte kokos (eventueel)

 

Roomboter smelten en hierin de suiker helemaal oplossen. Eieren loskloppen en al roerend toevoegen. Blijven roeren en mengsel aan de kook brengen. De stukjes dadel toevoegen en 2 minuten laten doorkoken terwijl je blijft roeren.

Van vuur af halen en Mariabiscuit in stukjes er door mengen.

In taartvorm storten en minstens anderhalf uur in de koelkast laten afkoelen. Voor het aansnijden kun je de taart met een beetje kokos bestrooien. Ik vond het zelf niet een verbetering qua smaak maar het zag er wel leuk uit.

 

Wij dronken er een glaasje LBV 2007 Kopke port bij.

 

Bron: Sieka, collega van Ilse