Hoofdgerecht
4 personen
Ingrediënten:
4 kippendijen zonder bot (600 g)
arachideolie
1 el garam masala
4 teentjes knoflook
2 cm gember
1 el kummel
0.5 bos koriander
300 ml dikke yoghurt
3 tomaten
sap van een halve citroen
70 g tomatenpuree
1 ui
1 rode peper
1 el kardemompeulen
1 el boter
300 g kikkererwten
200 g rijst
Peper en zout
Gemberwortels
1 el boter
2 wortels
50 ml gembersiroop
Extra nodig
bakpapier
bakplaat
Kikkererwten
De lekkerste kikkererwten zijn de gedroogde maar die moeten wel 16 uur weken
en daarna nog ruim een uur koken. Dat vraagt dus de dag van te voren enige actie!
Kikkererwten uit een pot is ook een optie maar toch een stuk minder lekker.
Kip marineren
Snijd de kippendijen in stukjes. Halveer de peper in de lengte, verwijder de
zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes. Meng een eetlepel arachideolie
met de masala en de peper en verhit circa 1 minuut. Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de
gember. Pluk en hak de koriander. Meng de helft van de knoflook, kummel, gember en de helft van
de koriander met de masala/peper olie. Meng de olie met 100 ml yoghurt en de
citroensap en leg hier de kip
in. Laat de kip twee uur marineren.
Tikka masala
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Haal de kip uit de marinade en leg op een met
bakpapier beklede bakplaat. Bak de kip in circa 15 minuten in de oven goudbruin
en gaar.
Verwarm een koekenpan en rooster het amandelschaafsel circa 3 minuten tot ze
goudbruin zijn.
Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten en snijd de tomaten in grove stukken.
Pel en snijd de ui in halve ringen. Vijzel de kardemom (ikzelf haal dan altijd
alleen de zwarte zaden eruit).
Verhit de boter in een pan. Fruit de ui en de rest van de knoflook inclusief de kardemompeulen. Voeg
de gezeefde tomaten, gesneden tomaten, en de rest (200 ml) van de yoghurt toe. Breng aan de kook. Voeg de kip
toe en laat circa 5 minuten langzaam smoren. Pluk en hak de rest van de koriander
en serveer samen met de geroosterde amandelen bij de kip.
Gemberworteltjes
Schil en snijd de wortels in blokjes en blancheer de wortel circa 4 minuten in
ruim water. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat uitlekken en
uitdampen. Verhit olie in een pan en bak de wortel circa 3 minuten op zacht vuur.
Voeg de gembersiroop toe en laat nog 1 minuut meebakken.
Serveer de worteltjes bij de kip met gekookte rijst en de kikkererwten.
Bron: naar een recept van 24 kitchen