17 juni 2009
Eetclub bij Joost
Voorgerecht: Pakketjes met foie gras op appelcompote met tamarinde-appeljus
Hoofdgerecht: In de pan gegaarde zalm op wasabi- aardappelpuree, gegrilde groenten en gember-demi-glacesaus
Nagerecht: Druiven gewikkeld in geitenkaas met pistachelaagje
Al deze recepten komen uit het kookboek "De Vietnamese Keuken" van Bobby Chinn. Je zou dat niet raden als je de lijst met (luxueuze) ingrediënten bekijkt. De aanleiding was het gebruik van rijstpapier, waarvan ik nog een bijna compleet pak heb, nadat ik het voor een vorige avond voor het eerst gebruikt had.
De avond was een groot succes. Het eten was ontzettend lekker. Het gebruik van foie gras in het eerste gerecht was discutabel, maar uiteindelijk heeft iedereen het wel gegeten.
In werkelijkheid heb ik het nagerecht uitgebreid tot een uitgebreid kaasplankje.
Het recept van de druiven in geitenkaas en pistachenoten is verassend simpel te
maken. Zorg wel dat je zachte geitenkaas zonder korst gebruikt.