Hoofdgerecht
4 personen
 

Druiven gewikkeld in geitenkaas met pistachelaagje


250 g Gekoelde zachte geitenkaas

300 g rode druiven, bij voorkeur zonder pitjes

140 g pistachenootjes. grof gehakt

 

Draai de druiven los van hun steeltjes. Je moet ze niet lostrekken, want dan scheurt het vel en nemen ze te veel kaas op. Ik vind het lekker om ze in de koellast koud te laten worden.

Neem de gekoelde geitenkaas en schep die met een balsteker of rol hem met de hand tot bolletjes van zo'n 10 g per stuk. Duw de kaasbolletjes plat in de palm van je hand. Duw een druif in zo'n balletje en rol dat tussen je handen heen en weer tot de druif helemaal bedekt is met geitenkaas. Tot en met deze handeling kun je .de bereiding ook een dag van tevoren doen.

Vul een grote kom met gehakte pistachenootjes, doe de met geitenkaas bedekte druiven erin en rol ze door de gehakte noten tot ze helemaal bedekt zijn. Dat gaat makkelijker als de kaas zacht is, dus haal de bolletjes geruime tijd eerder uit de koelkast.

Snijd alle druiven met een scherp mes doormidden en serveer meteen.

 

Bron: Bobby Chinn; De Vietnamese Keuken