1 april 2009
Eetclub bij Joost
Dit was een maaltijd waarvan drie van de vier gangen geďnspireerd waren door ons etentje in Maastricht op 7 maart 2009. Rudi was daar niet bij vanwege zijn ongeluk. Hopelijk heeft op deze manier toch nog iets meegekregen van de heerlijke maaltijd in restaurant "O". '
Voorgerecht: Gerookte zalm met een zalfje van doperwten en een gepocheerd eitje
Hoofdgerecht: Gestoomde heilbot, aardappelpuree en ratatouille met een spinaziesaus
Tussengerecht: Kaasplankje geserveerd met een mooie port (Kopke colheita 1997)
Nagerecht: Aardbeien met vanilleijs (de aardbeien verwarmd in 'Condimento Balsamico Lampone', met dank aan Jenny Andriese
Bij het voor- en hoofdgerecht dronken we (net als in Maastricht) een Oostenrijkse Grüner Veldliner (Smaragd 2006).
Lekkerrrr,
brood op een stokkie
De wijn
De tafel tijdens het hoofdgerecht