Hoofdgerecht
4 personen
Varkensvlees met rozemarijn, geserveerd met gepureerde tuinbonen en nieuwe aardappeltjes
Arrosto con il rosmarino
Ingrediënten
Naalden van 1 á 2 takjes rozemarijn
800 g varkensfilet
25 g boter
6 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngewreven
Halve ui, fijngehakt
150 ml droge witte wijn
1 el witte wijnazijn
1 tl Dijon mosterd
Zout en peper
Druk de helft van de rozemarijn in het vlees en bind het op. Verhit de boter en 4 el olie in een pan en bak het vlees aan alle kante bruin; keer het vaak. Voeg de knoflook, ui en resteren de rozemarijn toe, giet de wijn erbij en laat hem verdampen. Voeg zout en peper naar smaak toe en braad het vlees afgedekt in ongeveer anderhalf uur.
Haal het uit de pan, laat het 10 minuten rusten. Roer intussen de azijn, de resterende olie, de mosterd en een mespunt peper door het braadvocht en laat het even rustig doorkoken.
Snijd het vlees in dikke plakken en leg ze op voorverwarmde borden en doe wat van de saus erover (niet teveel, geef de rest van de saus er apart bij).
Serveer met gepureerde tuinbonen en nieuwe aardappelen met rozemarijn
Bij dit gerecht donken we een Barbaresco Piemonte uit 2007
Bron: De Zilveren Lepel