Voorgerecht
4 personen
Vis in krokant rijstpapier
Ingrediënten
500 g gefileerde kabeljauw (of heilbot of zeebaars)
2 tl zout
1 tl vijfkleurenpeper
3 tl kerrie
2 el water
2 el bloem
4 ronde vellen rijstpapier met een diamer van 22 cm.
8 korianderblaadjes
3 el gehakte bieslook
2 el arachideolie
met tomaat gearomatiseerde olie
met bieslook gearomatiseerde olie
Bereidingswijze
Verdeel de vis in 4 gelijke porties van ca. 7x7 cm. Meng zout, peper en kerrie en verdeel het mengsel over de vis.
Roer water en bloem tot een papje
Vul een grote kom met heet water en doop de vellen rijstpapier er een voor een in om ze zacht te laten worden.
Leg een vel rijstpapier op een schone theedoek en leg er midden op twee korianderblaadjes, daarop een stuk vis en daarop de gehakte bieslook.
Vouw eerst de onderkant over de vis, vervolgens de zijkanten en tenslotte de ovenkat. lak vast met het bloempapje. Maak zo vier paketjes.
Verhit een grote koekenpan met anti aanbaklaag en verhit daarin de olie. Bak de paketjes opn de naadloze kant 3 minuten, draai ze om en bak ook de andere kant goudbruin en krokant.
Serveer op een warm bord en geef de beide gearomatiseerde olies erbij.
Bron Ken Hom: Op Reis met de Wok