Ingrediënt
Met tomaat gearomatiseerde olie
Ingrediënten
2 el en 3 dl olijfolie extra vergine
3 tenen knoflook, geperst
1 el fijngesneden verse gemberwortel
100 g uien,fijngesneden
100 g bleekselderij, fijngesneden
3 el basilicum
3 tl gedroogde oregano
2 laurierblaadjes
6 el tomatenpuree
8 el gepelde tomaten uit blik, fijngesneden
Bereidingswijze
Verhit de 2 el olijolie in een wok, voeg knoflook, gember, ui, bleekselderij, basilicum, oregano en laurierblaadjes toe en roerbak 5 minuten. Voeg dan de tomatenpuree en de tomaten toe, draai het vuur lager en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg de resterende olie toe en laat alles nog 20 minuten sudderen. Draai het vuur uit, giet alles in een kom en laat een nacht rusten.
Giet het mengsel door een fijne zeef. De olie kan goed afgedekt 2 weken in de koelkast bewaard worden.
Breng de olie voor gebruik op kamertemperatuur en schud goed.
Het groentenmensel kun je gebruiken als pastasaus.
Bron Ken Hom: Op Reis met de Wok