Hoofdgerecht
4 personen

Varkenshaaspastei met cranberry-cômpote


Voor 8 personen:

1 varkenshaas

zout

20 gram boter

250 gram gemengd gehakt

1 ei

2 eetlepels paneermeel

1 kleine ui

teentje knoflook

zout

peper

cayennepeper

6 plakjes bladerdeeg (diepvries)

boter om in te vetten

1 ei

 

Bestrooi de varkenshaas met zout en bak deze in de boter kort aan alle kanten. Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen.

Meng door het gehakt het ei, de paneermeel, de gesnipperde ui en de geperste knoflook, het zout, de en de cayennepeper.

Laat het bladerdeeg ontdooien en plak de velletjes met water aan elkaar. Beboter een bakplaat en leg het deeg erop. Vouw het gehakt om de varkenshaas en leg dit op het deeg. Vouw het deeg aan alle kanten om het vlees heen. Plak de randen dicht met water en versier deze door er met een vork figuurtjes in te drukken. Snijd uit het midden een rondje deeg (ter grootte van een rijksdaalder) en versier de randen met een vork. Maak van het rondje deeg bijvoorbeeld halve maantjes en plak deze met water op het deeg. Bestrijk het deeg met ei en schuif de pastei in een voorverwarmde oven van 220 °C.

Bak de pastei in 40 minuten gaar en bruin. Laat de pastei afkoelen en snijd deze in plakken.

 

Ik heb de pastei geserveerd met een cranberry-cômpote


Bron: succesrecepten van de Spar, april 1994