Bijgerecht
4 personen

Cranberry-compôte


Ingrediënten:

±175 gram cranberries

1 sinasappel

100 gram suiker

een borrelglas Grand Marnier

 

Was de cranberries, rasp de schil van een ½ sinasappel, en pers de  sinasappel. doe de sinasappelsap met de rasp, de suiker, en de bessen in een pan, breng aan de kook, roer af en toe voorzichtig om, laat de suiker niet branden. als het kookt op een zacht vuurtje ± 30 minuten laten sudderen, af en toe roeren. laat de saus goed afkoelen. als de cranberry-sauce koud is, is het een soort jam, de natuurlijke stoffen in de bessen zorgt ervoor, dat de saus stijf wordt. roer nu de Grand Marnier door de cranberry-sauce en doe het in schone potten, en bewaar goed afgesloten in de koelkast, je kunt het wel 2 weken goed houden. dit smaakt goed bij wild, kalkoen en vlees, en is ook heerlijk bij de paté

Bron: http://communities.zeelandnet.nl/data/recept/index.php?page=13&showpage=9829