Bijgerecht
4 personen
Cranberry-compôte
Ingrediënten:
±175 gram cranberries
1 sinasappel
100 gram suiker
een borrelglas Grand Marnier
Was de cranberries, rasp de schil van een ½ sinasappel, en pers de sinasappel. doe de sinasappelsap met de rasp, de suiker, en de bessen in een pan, breng aan de kook, roer af en toe voorzichtig om, laat de suiker niet branden. als het kookt op een zacht vuurtje ± 30 minuten laten sudderen, af en toe roeren. laat de saus goed afkoelen. als de cranberry-sauce koud is, is het een soort jam, de natuurlijke stoffen in de bessen zorgt ervoor, dat de saus stijf wordt. roer nu de Grand Marnier door de cranberry-sauce en doe het in schone potten, en bewaar goed afgesloten in de koelkast, je kunt het wel 2 weken goed houden. dit smaakt goed bij wild, kalkoen en vlees, en is ook heerlijk bij de paté
Bron: http://communities.zeelandnet.nl/data/recept/index.php?page=13&showpage=9829