Voorgerecht
4 personen

Tajarin al Tarufo
Taglierini met truffel


800 g verse of droge Taglierini (smalle linten van ca. 3 mm breed)

125 g boter

85 gram truffel

Zout

Halve teen knoflook

Zout

85 g Parmezaanse kaas

 

Hoe simpeler, hoe beter, luidt een zegswijze. Dit gerecht is niet alleen beter, maar het is ook de eenvoud én het raffinement zelve.

Kook de taglierini in kokend water met zout al dente.

Wrijf intussen een koekenpan in met een halve teen knoflook. Doe boter en wat plakjes truffel in de pan.

Giet de taglierini af, maar bewaar iets van het kookwater. Roerde pasta grondig door de boter met truffel en voeg zout naar smaak toe. Voeg wat kookvocht toe als het mengsel te droog is. Roer de kaas door eht gerecht, bgestrooi het met de rest van de truffel en dien het direct op.

 

Vanwege de hoge kosten van de truffel hebben we gekozen voor 40 g truffel en 100 ml hoogwaardige truffelolie.

 

Uit: Eten in Italië