Voorgerecht
4 personen
Crab cakes met sweet chilli jam
Crab cakes
2 cm verse gember, geschild
2 rode pepers, de zaadjes verwijderd
250 g wit krabvlees
1 el verse gehakte koriander
2 lente-uitjes, fijn gehakt
2 eieren
7-8 el broodkruim (of panko)
Doe de gember en de pepers in een kleine foodprocessor en
puls tot het fijngehakt is. Doe de gehakte peper en gember samen met het
krabvlees, de koriander en de lente-uitjes in een kom en meng alles goed door
elkaar. Doe er een ei bij en meng dit erdoor. Voeg 4 el broodkruim toe.
Verdeel het mengsel in 4 a 6 gelijke porties en maak er met de hand platgeslagen
balletjes van.
Laat deze in de koelkast minimaal 20 minuten
opstijven.
Klop het tweede ei in een kleine kom los met een el
water. Doe wat bloem op een ander bord en de broodkruim op een derde. Bedek de
krabcakes met bloem, haal ze door het geklopte ei en bedek ze tenslotte met
broodkruim. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de krabcakes gedurende 2 –
3 minuten tot ze bruine en knapperig zijn. Doe ze op een ovenschaal en bak ze
gedurende 5 – 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer de crab cakes met ‘sweet chilli jam’ en een gemengde salade.
Bron: Recept: Angela Hartnett (www.bbc.co.uk/food)
Commentaar van Joost
Heerlijk en niet moeilijk te maken. Ik gebruikte
panko. Misschien moet je wat meer gebruiken dan het recept aangeeft, want de
krab cakes zijn erg vochtig en hebben de neiging bij het paneren uit elkaar te
vallen. De sweet chilli jam is er verrukkelijk bij!