Voorgerecht
4 personen

Crab cakes met sweet chilli jam


Ingredienten:

Crab cakes

2 cm verse gember, geschild

2 rode pepers, de zaadjes verwijderd

250 g wit krabvlees

1 el verse gehakte koriander

2 lente-uitjes, fijn gehakt

2 eieren

7-8 el broodkruim (of panko)

Doe de gember en de pepers in een kleine foodprocessor en puls tot het fijngehakt is. Doe de gehakte peper en gember samen met het krabvlees, de koriander en de lente-uitjes in een kom en meng alles goed door elkaar. Doe er een ei bij en meng dit erdoor. Voeg 4 el broodkruim toe. Verdeel het mengsel in 4 a 6 gelijke porties en maak er met de hand platgeslagen balletjes van.  Laat deze in de koelkast minimaal 20 minuten opstijven. Verhit de oven voor op 180 oC.

Klop het tweede ei in een kleine kom los met een el water. Doe wat bloem op een ander bord en de broodkruim op een derde. Bedek de krabcakes met bloem, haal ze door het geklopte ei en bedek ze tenslotte met broodkruim. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de krabcakes gedurende 2 – 3 minuten tot ze bruine en knapperig zijn. Doe ze op een ovenschaal en bak ze gedurende 5 – 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de crab cakes met ‘sweet chilli jam’ en een gemengde salade.

 

Bron: Recept: Angela Hartnett (www.bbc.co.uk/food)

 

Commentaar van Joost

Heerlijk en niet moeilijk te maken. Ik gebruikte panko. Misschien moet je wat meer gebruiken dan het recept aangeeft, want de krab cakes zijn erg vochtig en hebben de neiging bij het paneren uit elkaar te vallen. De sweet chilli jam is er verrukkelijk bij!