Bijgerecht
4 personen

Sweet chilli jam


Ingrediënten:

Sweet chilli jam

2 rode paprika’s

4 rode pepers

600 g suiker

180 ml witte wijnazijn

100 g gehakte tomaten uit blik

60 g vloeibare pectine

 

Maak de rode paprika’s schoon en snijd ze in stukken. Snijd ook de rode pepers in stukken en verwijder desgewenst de zaadjes en de zaadlijsten. Doe de paprika’s en de pepers in een foodprocessor en hak ze fijn. Doe de gehakte pepers en paprika’s in een wijde, diepe sauspan en voeg de suiker, de azijn en de tomaten toe. Breng di aan de kook en laat de suiker oplossen. Laat het mengsel doorkoken tot het tot de helft gereduceerd is. Haal het van het vuur af en voeg de pectine toe. Laat het vervolgens nog enkele minuten doorkoken.

Test of de jam voldoende ‘gezet’ is. Gebruik daarvoor een bord dat in de diepvries heeft gestaan. Leg daar een beetje van de jam op en controleer of hij voldoende dik wordt. Als je de jam langer wilt bewaren kun je hem in gesteriliseerde potten doen. Hij blijft dan minstens zes maanden goed.

 

Bron:  smulweb)

Commentaar van Joost:

Makkelijk te maken en helemaal niet zo heet als je misschien zou denken. Ik kon geen vloeibare pectine vinden, dus ik heb alleen suiker gebruikt en het geheel verder ingekookt. Dat ging heel goed.