Bijgerecht
4 personen
Sweet chilli jam
Sweet chilli jam
2 rode paprika’s
4 rode pepers
600 g suiker
180 ml witte wijnazijn
100 g gehakte tomaten uit blik
60 g vloeibare pectine
Maak de rode paprika’s schoon en snijd ze in stukken.
Snijd ook de rode pepers in stukken en verwijder desgewenst de zaadjes en de
zaadlijsten. Doe de paprika’s en de pepers in een foodprocessor en hak ze fijn.
Doe de gehakte pepers en paprika’s in een wijde, diepe sauspan en voeg de
suiker, de azijn en de tomaten toe. Breng di aan de kook en laat de suiker
oplossen. Laat het mengsel doorkoken tot het tot de helft gereduceerd is. Haal
het van het vuur af en voeg de pectine toe. Laat het vervolgens nog enkele
minuten doorkoken.
Test of de jam voldoende ‘gezet’ is. Gebruik daarvoor een
bord dat in de diepvries heeft gestaan. Leg daar een beetje van de jam op en
controleer of hij voldoende dik wordt. Als je de jam langer wilt bewaren kun je
hem in gesteriliseerde potten doen. Hij blijft dan minstens zes maanden goed.
Bron:
smulweb)
Commentaar van Joost:
Makkelijk te maken en helemaal niet zo heet als je
misschien zou denken. Ik kon geen vloeibare pectine vinden, dus ik heb alleen
suiker gebruikt en het geheel verder ingekookt. Dat ging heel goed.