Hoofdgerecht
4 personen
Zalmfilet met kruiden, rode paprika en deftige gegrilde groenten
Ingrediënten
210 g verse roomkaas
25 g vers geraspte Parmezaanse kaas
1 teen knoflook, fijn gehakt
1½ el fijn gehakte bieslook
4 zalmfilets van ca. 125 g
1 kleine citroen, sap en geraspte
schil
1 klein bosje fijn gehakte peterselie
120 g geroosterde rode paprika (uit
een pot of zelf gemaakt)
Zout en vers gemalen zwarte peper
Bereiding
Verhit de oven voor op 200 oC en bekleed een bakblik
met bakpapier.
Meng in
een kom de roomkaas met de parmezaanse kaas, bieslook, knoflook, geraspte
citroenschil en zout en peper. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en
spreid er het roomkaasmengsel in een egale laag over ui.
Leg de filets tamelijk dicht op elkaar op het
bakblik. Snijd de geroosterde paprika in repen en leg die in een mooi patroon op
de filets.
Rooster in
de oven gedurende 15 – 18 minuten, of tot de zalm gaar is.
Besprenkel met citroensap en
serveer.
Recept: Mary Berry (BBC)
Commentaar Joost: Makkelijk en erg smakelijk!.