Hoofdgerecht
4 personen

Zalmfilet met kruiden, rode paprika en deftige gegrilde groenten


Ingrediënten
210 g verse roomkaas
25 g vers geraspte Parmezaanse kaas
1 teen knoflook, fijn gehakt
1½  el fijn gehakte bieslook
4 zalmfilets van ca. 125 g
1 kleine citroen, sap en geraspte schil
1 klein bosje fijn gehakte peterselie
120 g geroosterde rode paprika (uit een pot of zelf gemaakt)
Zout en vers gemalen zwarte peper


Bereiding
Verhit de oven voor op 200 oC en bekleed een bakblik met bakpapier.
Meng in een kom de roomkaas met de parmezaanse kaas, bieslook, knoflook, geraspte citroenschil en zout en peper. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en spreid er het roomkaasmengsel in een egale laag over ui.
Leg de filets tamelijk dicht op elkaar op het bakblik. Snijd de geroosterde paprika in repen en leg die in een mooi patroon op de filets.
Rooster in de oven gedurende 15 – 18 minuten, of tot de zalm gaar is.
Besprenkel met citroensap en serveer.
 
 
Recept: Mary Berry (BBC)
 
Commentaar Joost: Makkelijk en erg smakelijk!.