Hoofdgerecht
4 personen
Vlaamse runderlappen met aardappelen en rode kool
Ingrediënten
1 kilo runderlappen
mosterd
1 ons spekjes
3 uien
1 teentje knoflook
1 prei
1 theelepel piment
1 theelepel tijm
2 laurierblaadjes
4 kruidnagelen
1 eetlepel suiker
1 eetlepel wijnazijn
1 flesje donker bier
1/2 l bouillon
Bereidingswijze
Zet de oven op 120oC
Peper en zout de runderlappen en smeer ze goed in met
mosterd. Laat ze even staan en bak ondertussen in een braadpan zachtjes de
spekjes. Haal ze er daarna uit. Doe een klontje boter bij het braadvet, laat het
goed heet worden en schroei hierin snel de runderlappen mooi bruin aan iedere
kant dicht. Laat dan de gesneden uien, prei en knoflook meebraden tot ze glazig
worden. Giet er het bier over en de runderbouillon tot alles onderstaat.
Breng alles aan de kook en draai dan het vuur laag.
Doe er de kruiden e.d. bij (prik de kruidnagelen in
de laurierblaadjes, dan vind je ze later makkelijker terug) en plaats de
braadpan in de oven. Minimaal drie uur laten stoven maar vijf is ook prima. Ik
hebt het drieeneenhalf uur laten stoven en de dag erna nog een half uurtje op
een zacht vuurtje om het op te warmen. Zorg ervoor dat het vlees niet droog komt
te staan, maar door het op deze manier in de oven te doen is dat over het
algemeen geen probleem..
Eventueel binden met allesbinder.
Ik heb het geserveerd met gekookte aardappelen en
zelfgemaakte
rode kool.
Naar:
https://www.smulweb.nl/recepten/1142922/Vlaamse-runderlappen