Hoofdgerecht
4 personen
Vissoufflé met bospeen met gember
Ingrediënten
20 g boter1 kleine ui
600 g
tilapiafilet
1 dl droge witte
wijn
Zout en peper
2 bosjes dille
2 el bloem
2 dl slagroom
1 el citroensap
4 eieren
Mespunt
bakpoeder
1 el paneermeel
Verhit
de de helft van de boter in een pan en laat de gepelde en
gesnipperde ui op laag vuur fruiten. Doe de visfilets in de
pan, giet er de wijn bij en laat het met de deksel op de pan
circa 4 minuten pocheren (tegen de kook aan). Keer de vis in
die tijd een keer om. Neem de vis uit de pan en laat het
pocheervocht op hoog vuur inkoken tot er nog ca. 4 el over
zijn.
Snijd de vis in blokjes en strooi
er wat zout en peper over. Trek de blaadjes van de
afgespoelde dille, hak ze fijn en schep ze voorzichtig door
de vis. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit de rest van de boter in
een steelpan en voeg bloem toe. Blijf kort roeren. Giet er
de slagroom en het ingekookte visvocht bij en breng al
roerend met een garde aan de kook. Breng op smaak met zout,
peper en citroensap en laat de saus ca. 2 min. Doorkoken.
Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
Scheid de eieren in dooiers en
witten. Roer de dooiers door de saus en schep er daarna de
blokjes vis door. Klop de eiwitten stijf met het bakpoeder
en spatel zorgvuldig door de saus.
Bestrijk een souffléschaal met
boter en bestrooi de wanden van de schaal me
t paneermeel en schep er het
soufflémengsel in. Zet de soufflé 40 tot 50 minuten onder in
de voorverwarde oven en serveer meteen.
Bron: Ovengerechten van de Culinaire Boekerij