Hoofdgerecht
4 personen

Vissoufflé met bospeen met gember


Ingrediënten

20 g boter1 kleine ui
600 g tilapiafilet
1 dl droge witte wijn
Zout en peper
2 bosjes dille
2 el bloem
2 dl slagroom
1 el citroensap
4 eieren
Mespunt bakpoeder
1 el paneermeel
 
Verhit de de helft van de boter in een pan en laat de gepelde en gesnipperde ui op laag vuur fruiten. Doe de visfilets in de pan, giet er de wijn bij en laat het met de deksel op de pan circa 4 minuten pocheren (tegen de kook aan). Keer de vis in die tijd een keer om. Neem de vis uit de pan en laat het pocheervocht op hoog vuur inkoken tot er nog ca. 4 el over zijn.
Snijd de vis in blokjes en strooi er wat zout en peper over. Trek de blaadjes van de afgespoelde dille, hak ze fijn en schep ze voorzichtig door de vis. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit de rest van de boter in een steelpan en voeg bloem toe. Blijf kort roeren. Giet er de slagroom en het ingekookte visvocht bij en breng al roerend met een garde aan de kook. Breng op smaak met zout, peper en citroensap en laat de saus ca. 2 min. Doorkoken. Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
Scheid de eieren in dooiers en witten. Roer de dooiers door de saus en schep er daarna de blokjes vis door. Klop de eiwitten stijf met het bakpoeder en spatel zorgvuldig door de saus.
Bestrijk een souffléschaal met boter en bestrooi de wanden van de schaal me
t paneermeel en schep er het soufflémengsel in. Zet de soufflé 40 tot 50 minuten onder in de voorverwarde oven en serveer meteen.

 

Bron: Ovengerechten van de Culinaire Boekerij