Bijgerecht
4 personen
Bospeen met gember
Ingrediënten
1 bos bospeen
3 sjalotten
3 eetlepels olijfolie
5 plakjes verse gemberwortel,
geschild
1 el honing
5 el grof gehakte
bladpeterselie
Bereiden
1 . Snijd het groen van de
bospeen en boen ze schoon onder stromend water. Snijd
ze in plakjes. Pel de sjalotten
en snijd ze in dunne plakjes.
2 . Verhit de olie in een
hapjespan en fruit de sjalotten 2 minuten op matig vuur.
Ze mogen niet kleuren. Voeg de
plakjes gember en wortel toe. Bak het geheel
nog een paar minuten, schep af en
toe om.
3. Schenk de honing en 100 mi
water in de pan, voeg zout en peper naar smaak
toe. Leg een deksel op de pan en
stoof de wortels op laag vuur in ca. 10 minuten
gaar. Schep de bladpeterselie
erdoor en serveer direct
Bron: Hollandse kramen van
Yolanda van der Yagt