Bijgerecht
4 personen

Bospeen met gember


Ingrediënten
1 bos bospeen
3 sjalotten
3 eetlepels olijfolie
5 plakjes verse gemberwortel, geschild
1 el honing
5 el grof gehakte bladpeterselie
 
Bereiden
1 . Snijd het groen van de bospeen en boen ze schoon onder stromend water. Snijd
ze in plakjes. Pel de sjalotten en snijd ze in dunne plakjes.
2 . Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotten 2 minuten op matig vuur.
Ze mogen niet kleuren. Voeg de plakjes gember en wortel toe. Bak het geheel
nog een paar minuten, schep af en toe om.
3. Schenk de honing en 100 mi water in de pan, voeg zout en peper naar smaak
toe. Leg een deksel op de pan en stoof de wortels op laag vuur in ca. 10 minuten
gaar. Schep de bladpeterselie erdoor en serveer direct
 
Bron: Hollandse kramen van Yolanda van der Yagt