Hoofdgerecht
4 personen
Ingrediënten
400 gr. lamsvlees
250 gr sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 rode of gele paprika
150 gr. verse dadels
4 el olijfolie
2 el. gehakte peterselie
0,5 tl kaneelpoeder
mespuntje kruidnagelpoeder
peper
Bereidingswijze
Lamsvlees van de turkse slager bevat meestal nogal wat vet en zenen. Snij dat weg en maak van het vlees kleine dobbelsteentjes.
Bestrooi het vlees met
kaneelpoeder, kruidnagelpoeder en peper.
Verhit de olijfolie en bak
de vleesblokjes hierin rondom bruin. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Pel intussen de sjalotjes.
Halveer ze en bak ze 5 min. mee.
Pers de knoflook en voeg
het bij de uien.
Voeg 2 dl water toe en
stoof zachtjes het vlees minimaal 1 uur met de deksel op de pan.
Halveer de paprika,
verwijder de zaadjes en verdeel de paprika in reepjes.
Halveer de dadels en
verwijder de pitten.
Laat de paprika en de
dadels de laatste 20 min. mee stoven
Serveer het gerecht, bestrooid met peterselie, met tabouleh van bulgur
Serveertips
TIP: De dadels kunnen ook
vervangen worden door vijgen of abrikozen.
Gebaseerd op:
http://www.smulweb.nl/recepten/931536/Turkse-stoofpot-met-uitjes-en-dadels