Hoofdgerecht
4 personen

Turkse stoofpot met uitjes en dadels en tabouleh van bulgur


Ingrediënten

400 gr. lamsvlees

250 gr sjalotjes

2 teentjes knoflook

1 rode of gele paprika

150 gr. verse dadels

4 el olijfolie

2 el. gehakte peterselie

0,5 tl kaneelpoeder

mespuntje kruidnagelpoeder

peper

 

Bereidingswijze

Lamsvlees van de turkse slager bevat meestal nogal wat vet en zenen. Snij dat weg en maak van het vlees kleine dobbelsteentjes.

Bestrooi het vlees met kaneelpoeder, kruidnagelpoeder en peper.

Verhit de olijfolie en bak de vleesblokjes hierin rondom bruin. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Pel intussen de sjalotjes. Halveer ze en bak ze 5 min. mee.

Pers de knoflook en voeg het bij de uien.

Voeg 2 dl water toe en stoof zachtjes het vlees minimaal 1 uur met de deksel op de pan.

Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en verdeel de paprika in reepjes.

Halveer de dadels en verwijder de pitten.

Laat de paprika en de dadels de laatste 20 min. mee stoven

Serveer het gerecht, bestrooid met peterselie, met tabouleh van bulgur

 

Serveertips

TIP: De dadels kunnen ook vervangen worden door vijgen of abrikozen.

 

Gebaseerd op: http://www.smulweb.nl/recepten/931536/Turkse-stoofpot-met-uitjes-en-dadels