Bijgerecht
4 personen
heerlijke smaakvolle en
frisse salade
Ingrediënten
0,45 l groentebouillon
275 gr Bulgur
1,5 dl olijfolie
1 komkommer
5 tomaten
2 Bosuitjes
1 Rode of Gele paprika
0,5 bos munt
200 gr Feta
3 el azijn
1 tl mosterd
7 el sinaasappelsap
1 Citroen
zout
cayennepeper
4 tenen knoflook
Bereidingswijze
Breng de groentebouillon
aan de kook en roer de bulgur erdoor. Laat de bulgur het vocht opnemen, neem de
pan van het vuur en dek deze af. Laat de bulgur 5 min. staan en roer deze
voorzichtig om, en voeg ondertussen 2 el olijfolie toe. Doe de bulgur over in
een schaal en laat deze afkoelen.
Was de komkommer en
halveer deze, verwijder de zaadlijsten en snijd dan in stukken. Strooi 1 el zout
over de komkommer en laat uitlekken in een vergiet. Was de tomaten, snijd ze
doormidden en verwijder de pitjes, en snij het vruchtvlees in blokjes. Was de
paprika verwijder de zaadjes en snij deze in blokjes. Was de bosuitjes en snij
deze in ringetjes. Was de munt, hak de helft fijn en snij de andere helft in
reepjes.
Maak een mengsel van 7 el
sinaasappelsap, het sap van 1 uitgeknepen citroen, de olijfolie, mosterd, zout,
cayennepeper en de azijn, gehakte munt en de bosuitjes. Ontvel de knoflooktenen
en pers ze met een knoflookpers en voeg deze toe aan de marinade. Vermeng het
mengsel met de bulgur, de komkommer, de tomatenblokjes en de blokjes paprika.
Schep vlak voor het opdienen de reepjes munt en de feta door de salade.
In plaats van Bulgur kunt
u ook couscous nemen, maar zelf vind ik de bulgur wat steviger. De Feta hoeft
niet, de salade is ook heerlijk zonder zoals op de foto... Smakelijk
Bron:
http://www.smulweb.nl/recepten/1414184/Tabouleh-van-bulgur