Hoofdgerecht
4 personen
Trio van lam
Ingrediënten
Lamsstoof (restje van het weekend / extra
lekker)
Lamsrack
Lamskotelet
Ingredienten
Stoof
1 kg lamspoulet / schouder
Komijn , zout en peper
250 gram spekjes
2 uien
Bloem
Laurier
1 glas wijn
1 liter groente bouillon
1 blik gepelde tomaat
Snijd het lam in
stukjes. Bestrooi met bloem en komijn, zout en peper . Bak de spekjes samen met
de gesnipperde ui een minuut of 5. Voeg het lam toe en bak op hoog vuur een paar
minuten bruin. Blus met de wijn en zet het gas laag. Voeg de bouillon , laurier
en het blik tomaat toe. Laat 2,5 uur stoven.
2 lamsracks (300 gram)
Braad kort aan in hete olie. Leg in een ovenschaal met
waar knoflook en rozemarijn. Verwarm 10 minuten op 180 graden, laat 10 minuten
rusten
4 kleine koteletten (200 gram)
Braad 8 minuten aan in de boter
Geserveerd met wat knalrode
gehalveerde tomaatjes, kort gekookte en gewokte groene asperges (alweer) en
gestampte en
geroosterde aardappels