Hoofdgerecht
4 personen

Trio van lam


Ingrediënten 

Lamsstoof (restje van het weekend / extra lekker)
Lamsrack
Lamskotelet
 
Ingredienten
Stoof
1 kg lamspoulet / schouder
Komijn , zout en peper 
250 gram spekjes
2 uien
Bloem
Laurier
1 glas wijn
1 liter groente bouillon 
1 blik gepelde tomaat 
 
Snijd het lam in stukjes. Bestrooi met bloem en komijn, zout en peper . Bak de spekjes samen met de gesnipperde ui een minuut of 5. Voeg het lam toe en bak op hoog vuur een paar minuten bruin. Blus met de wijn en zet het gas laag. Voeg de bouillon , laurier en het blik tomaat toe. Laat 2,5 uur stoven.
 
2 lamsracks (300 gram)
Braad kort aan in hete olie. Leg in een ovenschaal met waar knoflook en rozemarijn. Verwarm 10 minuten op 180 graden, laat 10 minuten rusten
 
4 kleine koteletten (200 gram)
Braad 8 minuten aan in de boter 
 
Geserveerd met wat knalrode gehalveerde tomaatjes, kort gekookte en gewokte groene asperges (alweer) en gestampte en geroosterde aardappels