Hoofdgerecht
4 personen
Stoofschotel met vegetarische Kipstuckjes en gestoofde rode kool
Ingrediënten
2 ui, gesnipperd
1 waspeen, gehakt
1 stengel bleekselderij, gehakt
1 prei, gehakt
2 teen knoflook, fijngehakt
(koolzaad)olie
2 el tomatenpuree
2 dl rode wijn
groentefond 400 ml
2 takje rozemarijn
2 takjes tijm
10 jeneverbessen
3 kruidnagel
2 laurier
1 tl peper
2 tl mosterdzaad
3 x 160 gr Kipstuckjes
2 el bloem
Bereidingswijze:
De groenten bakken in koolzaadolie tot ze goed bruin
zijn. Tomatenpuree toevoegen en nog 1 minuut meebakken. Afblussen met de wijn.
Mosterd, kruiden en specerijen toevoegen en heel langzaam laten sudderen met de
deksel op de pan. Deksel eraf halen en tot de helft inkoken, de jus is dan wat
dikker. De specerijen zoveel mogelijk eruit halen (geen ramp als er iets in
blijft zitten). De Kipstuckjes door de bloem halen en in (koolzaad)olie bakken.
Kipstuckjes in de jus doen en nog tien minuten heel zachtjes op het kleinste
vlammetje laten staan. Lekker met aardappelpuree, rode kool en appelmoes!
Bron: de vegetarische slager:
https://www.devegetarischeslager.nl/recepten/soort-gerecht/grote-gerechten/traditionele-stoofschotel