Bijgerecht
4 personen

Rode kool


Ingrediënten
500 gr rode kool
1 rode ui
250 gr appels (bv Elstar)
50 g donkere rozijnen
2 el rode wijnazijn
2 el riet suiker
1 tl kruidnagelpoeder
1 tl nootmuskaat
1 tl kaneel
2 tl zout
vers gemalen peper
15 gr boter

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 150 graden
Snij de kool in kleine stukjes. Verwijder het grote witte hart. Schil de appels en snij ze in stukjes. Maak de ui schoon en snij hem in stukjes.
Maak een papje van de rode wijnazijn, de suiker, kruidnagelpoeder, versgeraspte nootmuskaat, kaneel, zout en peper.
Vul een braadpan met alle ingrediënten en meng goed. Leg de boter in stukjes er bovenop.
Doe een deksel op de pan en laat het in de oven 3 uur stoven. Tussendoor een paar keer roeren.
 
Bron: http://www.smulweb.nl/recepten/1365924/Gestoofde-rode-kool