Bijgerecht
4 personen
Rode kool
Ingrediënten
500 gr rode kool
1 rode ui
250 gr appels (bv Elstar)
50 g donkere rozijnen
2 el rode wijnazijn
2 el riet suiker
1 tl kruidnagelpoeder
1 tl nootmuskaat
1 tl kaneel
2 tl zout
vers gemalen peper
15 gr boter
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 150 graden
Snij de kool in kleine stukjes. Verwijder het grote
witte hart. Schil de appels en snij ze in stukjes. Maak de ui schoon en snij hem
in stukjes.
Maak een
papje van de rode wijnazijn, de suiker, kruidnagelpoeder, versgeraspte
nootmuskaat, kaneel, zout en peper.
Vul een braadpan met alle ingrediënten en meng goed.
Leg de boter in stukjes er bovenop.
Doe een deksel op de pan en laat het in de oven 3 uur
stoven. Tussendoor een paar keer roeren.
Bron:
http://www.smulweb.nl/recepten/1365924/Gestoofde-rode-kool