Hoofdgerecht
4 personen

Schnitzel met champignon-, paprika- en uienmengsel en bradkartoffeln


Ingrediënten

50 g bloem
2 grote eieren
150 g vers broodkruim (of 8 witte stevige boterhammen)
4 kalfs- of varkenslapjes van 110 g elk

250 g kastanjechampignons in vieren

250 g kleine champignonnetjes

halve gele paprika

halve rode paprika
zonnebloemolie
4 kleine klontjes boter
 
Bereiden
Maak het broodkruim door een achttal witte boterhammen (zonder korst) te roosteren in een oven op 150 graden. Doe dat 20 minuten en maal dan de stukjes in een keukenmachine/hakselaar. Dat levert erg lekker broodkruim op.

Strooi de bloem op een bord, kluts de eieren los in een ondiepe kom en strooi het broodkruim op een grote plaat. Sla de lapjes vlees een voor een plat en mals met een vleeshamer, of tussen twee stukjes plasticfolie met een zware pan, tot je schnitzels van ongeveer ½ cm dik hebt. Haal ze door de bloem, schud de overtollige bloem eraf, haal ze door het ei, laat ze even uitlekken en druk ze vervolgens met beide kanten in het broodkruim. Leg ze in de koelkast.

 

Bak de champignons tot ze lekker sappig zijn. Haal ze uit de pan. Bak daarna de kleingesneden paprika en in ringen gesneden uien tot de paprika lekker zacht en en de ringen lekker bruin zijn. Houd het warm (of warm later weer op als de schnitzels klaar zijn).
 
Bak de schnitzels twee aan twee in een laagje zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig-hoog vuur. Keer de schnitzel om als de onderkant goudbruin is (na ongeveer 2 minuten) en doe er een klontje boter bij. Kantel de pan voorzichtig en schep de boter en olie over de schnitzel om hem prachtig goudbruin en heerlijk krokant te maken. Dep de schnitzel als hij gaar is voorzichtig droog met een stuk keukenpapier,en houd hem warm. Veeg de pan schoon en herhaal dit voor de volgende twee schnitzelsl met verse olie en boter.

Serveer de schitzels op warme borden, met daarbovenop het champignon-, ui- en paprikamengsel en daarnaast de bratkartoffeln
 
Naar: 'superschnitzel' is afkomstig uit het kookboek Jamie’s comfort food