Hoofdgerecht
4 personen
Schnitzel met champignon-, paprika- en uienmengsel en bradkartoffeln
Ingrediënten
50 g bloem
2 grote eieren
150 g vers broodkruim (of 8 witte
stevige boterhammen)
4 kalfs- of varkenslapjes van 110 g elk
250 g kastanjechampignons in vieren
250 g kleine champignonnetjes
halve gele paprika
halve rode paprika
zonnebloemolie
4 kleine klontjes boter
Bereiden
Maak het broodkruim door een achttal witte boterhammen
(zonder korst) te roosteren in een oven op 150 graden. Doe dat 20 minuten en
maal dan de stukjes in een keukenmachine/hakselaar. Dat levert erg lekker
broodkruim op.
Strooi de bloem op een bord, kluts de eieren los in een ondiepe kom en strooi het broodkruim op een grote plaat. Sla de lapjes vlees een voor een plat en mals met een vleeshamer, of tussen twee stukjes plasticfolie met een zware pan, tot je schnitzels van ongeveer ½ cm dik hebt. Haal ze door de bloem, schud de overtollige bloem eraf, haal ze door het ei, laat ze even uitlekken en druk ze vervolgens met beide kanten in het broodkruim. Leg ze in de koelkast.
Bak de champignons tot ze
lekker sappig zijn. Haal ze uit de pan. Bak daarna de kleingesneden paprika en
in ringen gesneden uien tot de paprika lekker zacht en en de ringen lekker bruin
zijn. Houd het warm (of warm later weer op als de schnitzels klaar zijn).
Bak de schnitzels twee aan
twee in een laagje zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op
matig-hoog vuur. Keer de schnitzel om als de onderkant goudbruin is (na ongeveer
2 minuten) en doe er een klontje boter bij. Kantel de pan voorzichtig en schep
de boter en olie over de schnitzel om hem prachtig goudbruin en heerlijk krokant
te maken. Dep de schnitzel als hij gaar is voorzichtig droog met een stuk
keukenpapier,en houd hem warm. Veeg de pan schoon en herhaal dit voor de
volgende twee schnitzelsl met verse olie en boter.
Serveer de schitzels op warme
borden, met daarbovenop het champignon-, ui- en paprikamengsel en daarnaast de
bratkartoffeln
Naar: 'superschnitzel' is afkomstig uit het
kookboek Jamie’s comfort food