Bijgerecht
4 personen
Bradkartoffeln
Ingrediënten
600 gram geschilde geblancheerde
stevige (geen kruime) aardappelen
zwarte peper
takje verse rozemarijn
geklaarde boter
5 tenen knoflook
Zuurkoolspekblokjes, uitgebakken
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Haal de naalden van de rozemarijn en hak ze fijn of
maal ze in een vijzel.
Verhit de geklaarde boter in een braadslee.
Voeg de geplette knoflook, aardappelen en rozemarijn
toe.
Bestrooi het geheel
met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
Zet de braadslee 20 tot 25 minuten in de oven. Voeg
aan het eind de uitgebakken spekblokjes toe.
Schud de aardappeltjes regelmatig en haal ze uit de
oven wanneer ze lekker goudbruin en krokant zijn.
De bereidingstijd is
afhankelijk van de dikte en grootte van de aardappel.
Schud en roer de aardappels tijdens het garen
regelmatig door. Rozemarijn en knoflook kunnen snel verbranden.
Bron:
http://passie.horeca.nl/content/15555/Het_bakken_van_aardappelen_in_de_oven_bijvoorbeeld_met_rozemarijn_en_knoflook.html