Hoofdgerecht
4 personen

Pepes Udang


Ingrediënten

300 g rauwe garnalen

4 sjalotjes

2teentjes knoflook

3 rode lomboks

3 rawits

1 schijfje gemberwortel van ca. 3 cm

1 schijfje kunyit van ca. 3 cm

1 stengel sereh

3 kemirinootjes

1 theelepel ketumbar

1 theelepel trasi

1 eetlepel tamarinde

2 daun  jeruk

1 tomaat

2 eetlepels plantaardige olie

2 takjes kemangi (basilicum)

daun salam, zout

bananenblad

 

Bereiding:

Pel de garnalen zo nodig en was ze.

Pel de sjalotjes en de knoflook, maak de lomboks en de rawits schoon en schil de gember en de kunyit. Knip het bovenste deel van de sereh af en knip de stengel in stukjes. Maak in de cobek of de blender een pasta van dit alles met de kemiries, ketumbar, trasi, tamarinde, sereh en daun jeruk. Snijd de tomaat in partjes.

Vermeng de garnalen en de pasta in een schaal en doe de partjes tomaat erbij. Laat dit circa 2 uur marineren.

Verdeel de massa op een stuk bananenblad met stukjes kemangi en daun salam erop. Vouw het bananenblad tot een pakket en zet dit met cocktailprikkers vast.

Stoom het 15 minuten.

U kunt de Pepes Udang voor het serveren nog even op de grill of in de oven leggen.

 

Bron: De origineel Indonesische keuken van Lonny


Onderdeel van de Indische rijsttafel van 9 juni 2010 bij Rudi