Hoofdgerecht
4 personen
Lamsbout met gepofte aardappelen en een witlofsalade
Ingrediënten
1 lamsbout zonder bot
blaadjes van 1 bosje verse tijm
4 à 5 teentjes knoflook
4 grote aardappels, geschild en in
de lengte gehalveerd
olijfolie
peper
zout
1. Steek de Cobb barbecue aan
met de Cobble Stone en wacht 3 minuten tot de Cobble Stone heet is. Leg dan de
basisplaat, het barbecue rooster en de deksel erop en verwarm 10 minuten voor.
2. Strooi ondertussen peper, zout en de tijmblaadjes
over de binnen- en buitenkant van de lamsbout. Vul de lamsbout met de teentjes
knoflook. Bind het vlees op met het rolladetouw.
3. Leg de lamsbout op het rooster en zet de deksel op
de Cobb.
4. Verpak de
aardappels met wat zout en olijfolie in aluminiumfolie. Leg ze in de kookring
van de Cobb als de lamsbout 30 minuten op de Cobb ligt.
5. De braadtijd van de lamsbout is ongeveer 1½ uur.
Prik de vleesthermometer in het midden van de bout om de gaarheid te
controleren. De lamsbout is rosé bij een kerntemperatuur van 60 °C en doorbakken
bij 65-70 °C.
6. Laat de
lamsbout 10 minuten rusten op de snijplank voor je hem aansnijdt. Serveer met de
aardappels en een witlofsalade.
Bron: Buiten koken op de Cobb