Hoofdrgerecht
4 personen

Lamsbout uit de oven met groene asperges en geroosterde gestampte aardappel


Ingrediënten
1 lamsbout van circa 1750 gram
3 teentjes knoflook, dunne staafjes gesneden
2 el takjes verse rozemarijn
2 el olie
zout en peper
 
Maak kleine inkepingen in het vlees. Steek daar de staafjes knoflook en de takjes rozemarijn in,.
Bestrijk het vlees met olie en bestrooi met zout en peper. Leg het op een rooster boven een braadslee en giet 125 ml water in de braadslee. Braad het lam 1 uur en 15 minuten± (medium doorbakken) Bedruip het tussentijds regelmatig met braadvocht. Houd het warm en laat voor het aansnijden 10/15 minuten rusten.
Kook 250 gram groene asperge tips een paar minuten en bak in circa 3 minuten op in een hete pan met wat boter.
Serveer het met de geroosterde gestampte aardappel