Hoofdrgerecht
4 personen
Lamsbout uit de oven met groene asperges en geroosterde gestampte aardappel
Ingrediënten
1 lamsbout van circa 1750 gram
3 teentjes knoflook, dunne staafjes
gesneden
2 el takjes verse rozemarijn
2 el olie
zout en peper
Maak kleine
inkepingen in het vlees. Steek daar de staafjes knoflook en de takjes rozemarijn
in,.
Bestrijk het vlees
met olie en bestrooi met zout en peper. Leg het op een rooster boven een
braadslee en giet 125 ml water in de braadslee. Braad het lam 1 uur en 15
minuten± (medium doorbakken) Bedruip het tussentijds regelmatig met braadvocht.
Houd het warm en laat voor het aansnijden 10/15 minuten rusten.
Kook 250 gram groene asperge tips een paar minuten en
bak in circa 3 minuten op in een hete pan met wat boter.
Serveer het met de
geroosterde
gestampte aardappel