Hoofdgerecht
4 personen
Kip in zoutkorst met saffraanrijst met groenten
Ingrediėnten
1 sinaasappels
1 zakjes verse
Italiaanse kruidenmix (a 20 g)
1 hele kip
1 theezakje,
verveine
2 kilo grof
zeezout
2 eiwitten
½ theelepel
zwarte peperkorrels
2 eetlepels
olijfolie extra vierge
2 eetlepels verse
peterselie, plat (schaaltje a 20 g), fijngehakt
½ teen knoflook,
gepeld
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen 1 sinaasappel schoon, rasp van de oranje schil en houd
de rasp apart. Halveer de vruchten en stop ze met de
kruidenmix in de buikholte van de kippen. Druk deze weer
goed dicht.
Maak een mengsel van de uit de
zakjes gehaalde thee, het zeezout en de eiwitten. Verdeel
een gedeelte ervan over de bodem van de braadslede en leg de
kippen erop. Bedek elke kip goed met de rest van het
zoutmengsel, druk goed aan en besprenkel ze met wat druppels
water voor een extra stevige korst. Bak de kippen in de oven
in 90 minuten gaar, en laat ze daarna buiten de oven nog
15-20 minuten rusten.
Stamp in de vijzel de
peperkorrels grof en meng ze met de olijfolie, peterselie,
knoflook en apart gehouden sinaasappelrasp. Breek de
zoutkorst aan tafel. Verwijder het zout en de huid. Verdeel
de kippen over 8 borden en druppel er wat sinaasappelolie
over.
Bron: Allerhande 13 2007