Bijgerecht
4 personen

Saffraanrijst met groenten


Ingrediënten

2 envelopjes saffraan
4 el ghee (zie tip) of olie
2 kaneelstokjes
4 kruidnagels
1 tl gemalen kardemom (specerijen)
3 laurierblaadjes
300 g basmatirijst
150 g winterpeen, in blokjes
100 g rozijnen
150 g tuinerwten (diepvries)
75 g gezouten cashewnoten, grof gehakt

Bereiden
Saffraan met 3 el heet water 5 min. weken. In braadpan ghee verhitten en kaneel, kruidnagels, kardemom en laurierblaadjes al omscheppend bakken tot geur vrijkomt. Rijst, peen, saffraan en rozijnen erdoor scheppen en 3 min. meebakken. Aan rijst 1 tl zout en
750 ml water toevoegen en alles afgedekt in
20 min. op laag vuur gaar laten worden. Laatste 5 min. (bevroren) tuinerwten toevoegen. Kaneel en kruidnagel verwijderen. Rijst overdoen in schaal en cashwenoten erover strooien.


Tip
Ghee (geklaarde boter): In kleine pan met dikke bodem 250 g ongezouten roomboter op laag vuur smelten. Boter 45 min. zacht doorkoken tot alle witte vloken zijn komen bovendrijven (vaste melkbestanddelen). Zeef boter door schone theedoek zodat alle vast bestanddelen verwijderd worden. Bewaar geklaarde boter tot gebruik in koelkast.

Bron: Allerhande