Bijgerecht
4 personen
Saffraanrijst met groenten
Ingrediënten
2 envelopjes saffraan
4 el ghee (zie
tip) of olie
2 kaneelstokjes
4 kruidnagels
1 tl gemalen
kardemom (specerijen)
3 laurierblaadjes
300 g
basmatirijst
150 g winterpeen,
in blokjes
100 g rozijnen
150 g tuinerwten
(diepvries)
75 g gezouten
cashewnoten, grof gehakt
Bereiden
Saffraan met 3 el heet water 5
min. weken. In braadpan ghee verhitten en kaneel,
kruidnagels, kardemom en laurierblaadjes al omscheppend
bakken tot geur vrijkomt. Rijst, peen, saffraan en rozijnen
erdoor scheppen en 3 min. meebakken. Aan rijst 1 tl zout en
750 ml water toevoegen en alles
afgedekt in
20 min. op laag vuur gaar laten
worden. Laatste 5 min. (bevroren) tuinerwten toevoegen.
Kaneel en kruidnagel verwijderen. Rijst overdoen in schaal
en cashwenoten erover strooien.
Tip
Ghee (geklaarde boter): In kleine
pan met dikke bodem 250 g ongezouten roomboter op laag vuur
smelten. Boter 45 min. zacht doorkoken tot alle witte vloken
zijn komen bovendrijven (vaste melkbestanddelen). Zeef boter
door schone theedoek zodat alle vast bestanddelen verwijderd
worden. Bewaar geklaarde boter tot gebruik in koelkast.
Bron: Allerhande