Hoofdgerecht
4 personen

Kip gevuld met mozzarella met gerooserde tomaten aubergines en pesto


6 trostomaten, gehalveerd

2 el goede olijfolie

4 takjes verse tijm

 

4 kipfilets

110 g buffelmozzarella, in 8 dikke plakken gesneden

75 g bloem

2 eieren, geklutst

75 g paneermeel, liefst panko (Japans paneermeel)

 

2 aubergines, gehalveerd en in grote stukken gesneden

3 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes, gehakt

2 el olijfolie

 

pesto (zelf gemaakt, recept op deze site)

 

Geroosterde tomaten:

Verhit de oven voor op 150 oC.

Plaats de tomaten met het snijvlak naar boven op een bakplaat. Sprenkel er de blaadjes van de tijm over en olijfolie over en breng op smaak met peper en zout. Rooster ze gedurende ca, 2 uur in de oven. Houd het wel in de gaten!

Dit kan eerder op de dag of de vorige avond. Bewaar de tomaten in een afgesloten plastic doos.

 

Gevulde kip:

Verwarm de oven voor op 200 oC.

Maak een diepe snee in elke kipfilet en maak vervolgens met een scherp mes een 'zak' in iedere filet. Breng de plakken mozzarella op smaak met peper en zout en vul de kipfiletets met de  plakken mozzarella.

Maak drie borden, een met de bloem, een met het geklopte ei en een met het paneermeel (panko). Haal de filets eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door de panko. Zorg dat de plekken waar de mozzarella zichtbaar i extra goed gepaneerd worden.

Frituur de gepaneerde filets gedurende 2 - 3 minuten in olie van 190 oC.

Leg de gefrituurde filets op een bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven gedurende 15 - 20 minuten.

 

Aubergines:

Meng de stukken aubergine in een schaal met de olie en rozemarijn tot alle stukken bedekt zijn met een dun laagje olie.

Leg ze in een hete grillpan en rooster ze tot ze gaar zijn en donkere strepen vertonen.

 

Serveren:

Leg op ieder bord een gevulde kipfilet leg de aubergine en de tomaten (kamertemperatuur of warm) er naast en leg er wat pesto op of naast.

 

Bron: James Martin (BBC, Saturday Kitchen)

 

Commentaar van Joost.

Een goed recept. Erg lekker. Vooral de tomaten waren een aangename verassing. Het vullen van de kipfilets is een leuke, spannende sport. Uit zuinigheidsoverwegingen kocht ik scharrelkipfilet. Biologisch is veel beter en lekkerder (en veel duurder).

We dronken hierbij dezelfde witte wijn (Santa Digna) als bij het voorgerecht.