Hoofdgerecht
4 personen
Indonesiche parelhoenderbouten uit de oven met nasi kuning
Ingrediënten:
4 parelhoenderbouten
2 tl koenjit poeder
1 tl knoflookpoeder
2 tl citroensap
2 tl gemberpoeder
1 tl sambal
4 tomaten in blokjes gesneden
1 gesnipperd ui
2 serehstengels gekneusd en gevouwen
2 tl zout
½ tl zwarte peper
1 glas mangosap
½ blik kokosmelk
1 dl kippenbouillon
4 el zonnebloemolie en verse blaadjes
koriander.
Bereiding:
Bestrooi en besmeer de parelhoenderbouten met
koenjitpoeder, knoflookpoeder, gemberpoeder, peper, zout, citroensap en sambal.
Laat de bouten enkele uren marineren (liefst 24 uur). Bak de parelhoenderbouten
om en om in de zonnebloemolie tot ze mooi bruin zijn. Leg ze in de braadslede.
Zet de bouten vervolgens in de voorverwarmde oven en bedruip ze regelmatig met
de jus. Na 35-40 minuten zijn de bouten gaar. Bak ondertussen de ui in 1 el
olie, voeg vervolgens de tomaten, mangosap, serehstengels, kippenbouillon en
kokosmelk toe en kook het geheel 1/3 in. Giet het mengsel 15 minuten voor het
eind van de braadtijd over de bouten. Haal de parelhoenderbouten uit de oven en
laat ze 5 minuten rusten. Bestrooi ze met de fijn gehakte koriander.
Bron: www.wildplaza.com