Bijgerecht
4 personen
Nasi kuning
Ingrediënten:
1 ui
1 teen knoflook
2 el zonnebloemolie
300 g pandanrijst
1 el gemalen kurkuma (koenjit)
1 tl Ketoembar gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
1 stengel koelverse sereh citroengras
400 ml kokosmelk
300 ml kraanwater
½ komkommer
1 rode peper.
Bereiding.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de
olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook hierin zachtjes. Schep de
rijst, koenjit, ketoembar en djinten erdoor en bak kort mee.
Snijd de citroengras stengel open en steek in de
rijst. Schenk de kokosmelk met het water bij de rijst en breng al roerend aan de
kook. Kook de rijst in een open pan op matig vuur in ca. 15 min. gaar. Neem de
pan van het vuur, roer de rijst om en laat zonder deksel even droogstomen.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Snijd
het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder met een scherp
mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in lange dunne reepjes. Schep de rijst op
een serveerschaal, verwijder het citroengras. Garneer met de komkommer en rode
peper.
Bron:
www.ah.nl