Hoofdgerecht
4 personen

Gule Kambing


Ingrediënten

300 g geiten- of lamsvlees

10 sjalotjes

2 teentjes knoflook

1 stukje gemberwortel van ca. 4 cm

1 stukje kunyit van ca. 5 cm

7 kemirinootjes

2 theelepels ketumbar

1 theelepel jinten

1 theelepel adas (venkelzaad)

1 theelepel kardemompitten

5 kruidnagels

1 theelepel nootmuskaat

1 theelepel witte peper

1 theelepel zwarte peper

kokosnoot

5 eetlepels olie

1 stengel sereh

1 kaneelstokje

zout

 

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Pel de sjalotjes en de knoflook. Schil de gember en de kunyit en snijd ze grof. Maak van  dit alles met de specerijen in de cobek of de blender een pasta.

Rasp de kokos en trek met 4 kopjes lauw water de santen eruit.

Verhit de olie in de pan en fruit de kruidenpasta. Doe de serehstengel en het kaneelstokje erbij . Schep het vlees en zout naar smaak erdoor en laat het rondom bruin bakken.

Voeg de santen toe en laat het vlees in circa 30 minuten gaarstoven.

 

Bron: De origineel Indonesische keuken van Lonny

 

Onderdeel van de Indische rijsttafel van 9 juni 2010 bij Rudi