Hoofdgerecht
4 personen
Gule Kambing
Ingrediënten
300 g geiten- of lamsvlees
10 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 stukje gemberwortel van ca. 4 cm
1 stukje kunyit van ca. 5 cm
7 kemirinootjes
2 theelepels ketumbar
1 theelepel jinten
1 theelepel adas (venkelzaad)
1 theelepel kardemompitten
5 kruidnagels
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel witte peper
1 theelepel zwarte peper
kokosnoot
5 eetlepels olie
1 stengel sereh
1 kaneelstokje
zout
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Pel de sjalotjes en de knoflook. Schil de gember en de kunyit en snijd ze grof. Maak van dit alles met de specerijen in de cobek of de blender een pasta.
Rasp de kokos en trek met 4 kopjes lauw water de santen eruit.
Verhit de olie in de pan en fruit de kruidenpasta. Doe de serehstengel en het kaneelstokje erbij . Schep het vlees en zout naar smaak erdoor en laat het rondom bruin bakken.
Voeg de santen toe en laat het vlees in circa 30 minuten gaarstoven.
Bron: De origineel Indonesische keuken van Lonny
Onderdeel van de Indische rijsttafel van 9 juni 2010 bij Rudi