Hoofdgerecht
4 personen
Ingrediënten
4 eendenborsten van circa 200 gram
5 kruidenpoeder
steranijs
kruidnagel
Kerf het vlees aan de velkant in met een ruitjespatroon. Smeer in met de kruiden. Leg afgedekt in de koelkast (halve dag tot hele dag). Wrijf de filets voor het bakken in met zeezout. Bak ze 12 minuten op de velkant. laat het vet uit de pan lopen op 1 eetlepel na. Bak ze 3 minuten op de andere kant. Draai tot slot het vuur heel hoog en bak de velkant krokant in 1 a 2 minuten.
Ingredienten saus
2 eetlepels boter
1 ui zeer fijn gesnipperd
handje vol tijm
150 gram granaatappel/frambozen jam
60 ml verse appelsap
1 eetlepel rode wijn azijn
2 eetlepels wodka
Smelt de boter in de pan. doe de ui en de tijm erin. bak 3 minuten. Voeg de jam, appelsap, azijn en wodka erbij en breng aan de kook. Schenk door een zeef. Laat nog een paar minuten doorpruttelen tot de saus iis ingedikt. Laat afkoelen tot moment van serveren.
Serveer met zelfgemaakte aardappelkroketjes en spinazie