Bijgerecht
4 personen
Ingrediënten
500 gram bloemige aardappels
1 appel, geschild en in blokjes
boter
1 eetlepel zure room
bieslook in stukjes geknipt
1 eierdooier
bloem
2 geklopte eieren
50 gram broodkruim
50 gram fijngehakte walnoten
olie om in te frituren
Kook de aardappel en appel in 15 minuten gaar. Giet af en pureer samen met de boter en zure room tot een glad mengsel. Roer de bieslook en de eierdooier er ook door. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Neem een flinke eetlepel en rol tot kroketje. bestrooi met bloem, doop in het geklopte ei en rol door het mengsel van broodkruim en walnoot. maak de kroketjes 1 voor 1 en duw goed aan. Dek ze af met folie en laat nog 1 uur opstijven in de koelkast. Frituur ze als de eend klaar is in de pan