Hoofdgerecht
4 personen

Gebakken hertenbiefstuk met perenchutney en roerbakspruitjes met amandelen


Ingrediënten

2 Conference handperen

1 citroen

2 el witte basterdsuiker

3 kruidnagels

2 steranijsjes

2 cm verse gember

4 diepvries hertenbiefstukken

50 g geklaarde boter

 

Schil de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe in een (steel)pan. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de pan. Pers de vrucht uit en voeg het sap samen met de suiker, kruidnagels en steranijs toe aan de pan.

Schil de gember, snijd zo fijn mogelijk en voeg toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Laat 10 min. zachtjes koken, zet het vuur uit en laat 1 uur afkoelen. Verwijder daarna eventueel de kruidnagels en steranijs.

Laat ondertussen de hertenbiefstukken op kamertemperatuur komen. Beter nog: verhit een oven op 50 graden en leg de hertenbiefstukken daar een uurtje in (in aluminiumfolie). Dan is de binnenkant al lekker warm voordat je het vlees dichtschroeit.
Verhit 3/5 van de geklaarde boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg, als de boter niet meer bruist, de biefstukken in de pan. Bak de biefstukken 2 min. aan een zijde. Keer ze om, voeg dan de rest van de geklaarde boter toe en bak nog 2 min (bij biefstukken op kamertemeratuur, doe dan de eerste kant 3 minuten).

Neem het vlees uit de pan en laat op een warm bord onder een deksel 5 min. rusten. Serveer met de perenchutney.

Naar: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1191182/gebakken-hertenbiefstuk-met-perenchutney


Commentaar Rudi
Ik serveerde er geen aardappelpuree of dergelijke bij, er waren in het menu drie redelijk zware gerechten en het geheel werd afgetopt met een kaasplankje. vandaar.