Hoofdgerecht
4 personen
Gebakken hertenbiefstuk met perenchutney en roerbakspruitjes met amandelen
Ingrediënten
2 Conference handperen
1 citroen
2 el witte basterdsuiker
3 kruidnagels
2 steranijsjes
2 cm verse gember
4 diepvries hertenbiefstukken
50 g geklaarde boter
Schil de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder het
klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe in een (steel)pan. Boen
de citroen schoon en rasp de gele schil boven de pan. Pers de vrucht uit en voeg
het sap samen met de suiker, kruidnagels en steranijs toe aan de pan.
Schil de gember, snijd zo fijn mogelijk en voeg toe.
Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Laat 10 min. zachtjes koken,
zet het vuur uit en laat 1 uur afkoelen. Verwijder daarna eventueel de
kruidnagels en steranijs.
Laat ondertussen de hertenbiefstukken op kamertemperatuur
komen. Beter nog: verhit een oven op 50 graden en leg de hertenbiefstukken daar
een uurtje in (in aluminiumfolie). Dan is de binnenkant al lekker warm voordat
je het vlees dichtschroeit.
Verhit 3/5 van de geklaarde boter in een
koekenpan met antiaanbaklaag. Leg, als de boter niet meer bruist, de biefstukken
in de pan. Bak de biefstukken 2 min. aan een zijde. Keer ze om, voeg dan de rest
van de geklaarde boter toe en bak nog 2 min (bij biefstukken op kamertemeratuur,
doe dan de eerste kant 3 minuten).
Neem het vlees uit de pan en laat op een
warm bord onder een deksel 5 min. rusten.
Serveer met de perenchutney.
Naar:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1191182/gebakken-hertenbiefstuk-met-perenchutney