Bijgerecht
4 personen
Roerbakspruitjes met amandelen
Ingrediënten
2 Toastbrood zonder korst of panko
100 g gepelde amandelen
2 el boter
1 kg spruiten
e 2l vloeibare honing
peper en zout
Voorbereiding
Blancheer of stoom de spruitjes beetgaar. Laat ze
schrikken in ijswater en goed uitlekken. Verkuimel het toastbrood (ik gebruikte
Panko breadcrums). Rooster de amandelen goudbruin in een pan met antiaanbaklaag,
in de helft van de boter. Schenk er de honing bij en schep om en om tot de
honing lichtjes karamelliseert. Voeg er de rest van de boter en de spruitjes aan
toe. Bestrooi met het broodkruim. Laat nog eventjes kort opbakken, tot het
broodkruim goudbruin is. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Serveer goed
heet.
Bron:
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/752/roerbakspruitjes-met-amandelen