Hoofdgerecht
4 personen

Babi Base Manis


Ingrediënten

300 g varkensvlees

5 rode sjalotjes

3 teentjes knoflook

2 schijfjes gemberwortel van ca. 2 cm

2 rode lomboks

2 eetlepels olie

3 eetlepels kecap manis

2 eetlepels kecap asin

1 theelepel grof gemalen zwarte peper

 

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes van circa 2 cm.

Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper ze fijn. Schil de gemberwortel en snijd hem in dunne schijfjes. Was de lomboks en snijd ze grof.

Verhit de olie in een pan en fruit de sjalotjes en de knoflook. Voeg de stukjes gember en het vlees toe en sauteer  dit circa 2 minuten.

Doe de kecap manis, de kecap asin en de peper erbij en sauteer nog 1 minuut. Voeg 2 kopjes water toe en laat het vlees circa 20 minuten sudderen. Doe de lombok erbij en stoof het vlees gaar. Voeg zo nodig wat water toe.

 

Bron: De origineel Indonesische keuken van Lonny

 

Onderdeel van de Indische rijsttafel van 9 juni 2010 bij Rudi