Bijgerecht
4 personen

Venkel gesmoord in boter

Spichi brasati al burro


Bereidingstijd: ca. 30 min.

 

Ingrediënten:

4 kleine venkelknollen

60 g boter

geraspte parmezaan

2 el fijngehakte kruiden (tijm, bieslook, peterselie

zout

 

Maak de venkel schoon en snijd elke knol in 4 partjes. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelmatig vuur. Leg de venkelpartjes op een kant erin. Bestrooi ze met zout en doe een deksel op de pan. Smoor de venkelpartjes tot ze zacht en aan alle kanten bruin zijn (ca. 15 minuten). Bestrooi de venkel rijkelijk met parmezaan en de fijngehakte kruiden. Zet het vuur uit en laat het geheel ca. 5 minuten met het deksel op de pan staan. Serveer.

 

Tip: Als de venkel niet in 1 pan past, kunt u ook 2 pannen gebruiken. Gebruik eventueel meer boter voor een mooi bruin korstje om de venkel.

Dit bijgerecht werd geserveerd bij de kalfsragout met paddestoelen

Bron: Cucina Italiana oktober 2010