Hoofdgerecht
6 personen

Kalfsragout met paddestoelen

Spezzatino di vitello aifunghi


Bereidingstijd: ca. 1 uur en 30 min.

 

Ingrediënten:

850 g kalfsvlees (schouder), in stukken

500 g oesterzwammen

200 g ui

200 ml slagroom

Peterselie

extravergine olijfolie

Zout

Peperkorrels

 

Was de oesterzwammen, laat ze uitlekken en snijd ze in stukjes. Snijd de ui in halve ringen en doe hem met 3 el olie en het vlees in een braadpan. Bestrooi het vlees in de pan met de oesterzwammen. Voeg zout toe, doe een deksel op de pan en laat het geheel ca. 1 uur en 10 minuten stoven op middelmatig vuur.

Haal de stukjes vlees uit de pan . Zet de pan opnieuw op middelmatig vuur en voeg de slagroom toe. Laat het vocht 3-4 minuten inkoken tot een niet te dik sausje.

Doe het vlees terug in de pan en meng het met het sausje. Serveer de ragout met wat fijngehakte peterselie en versgemalen peper.


Bron: Cucina Italiana oktober 2010