Voorgerecht
4 personen

Ploughman's platter


Ingrediënten

lekkere belegen cheddar, flink stuk

zes witte boterhammen

uitjes in het zuur

kleine zure augurken

zoute roomboter

mosterd

tomaten chutney (zie recept) of piccallilly

cherry- of snoeptomaatjes

paar stengels selderij

kalfsleverworst

hausmacher leverworst

 

Rooster het brood tot het lichtbruin is, snijdt de korsten eraf en maak er driehoekjes van.

Snijdt de bleekselderij in korte stukken

Was de komkommer en snijdt hem in schijfjes

Breek de cheddar in stukken

Serveer alle  ingredienten mooi opgediend op een mooie schaal, of diverse schalen.

 

Natuurlijk hoort bij deze platter een lekkere Fuller's London Pride premium ale. Omdat niet iedereen daar even gecharmeerd van was werd er ook een Cotes de Gascogne uit 2010 (La colombelle d'Andre Daguin) opengetrokken, de huiswijn van de Stenen Tafel, een exquise restaurant in Arnhem. Een lekker pittige witte wijn.

 

Ploughman's platter wordt vaak als lunch gegeten. Hieronder zie je de opzet, ik had overigens in eerste instantie de tomatenchutney vergeten, vandaar dat die niet op de foto staat. Maar gelukkig kwam ik erachter voordat de hele schaal soldaat gemaakt was.

 

Inspiratiebron: internet