Voorgerecht
4 personen
Ploughman's platter
Ingrediënten
lekkere belegen cheddar, flink stuk
zes witte boterhammen
uitjes in het zuur
kleine zure augurken
zoute roomboter
mosterd
tomaten chutney (zie recept) of piccallilly
cherry- of snoeptomaatjes
paar stengels selderij
kalfsleverworst
hausmacher leverworst
Rooster het brood tot het lichtbruin is, snijdt de korsten eraf en maak er driehoekjes van.
Snijdt de bleekselderij in korte stukken
Was de komkommer en snijdt hem in schijfjes
Breek de cheddar in stukken
Serveer alle ingredienten mooi opgediend op een mooie schaal, of diverse schalen.
Natuurlijk hoort bij deze platter een lekkere Fuller's London Pride premium ale. Omdat niet iedereen daar even gecharmeerd van was werd er ook een Cotes de Gascogne uit 2010 (La colombelle d'Andre Daguin) opengetrokken, de huiswijn van de Stenen Tafel, een exquise restaurant in Arnhem. Een lekker pittige witte wijn.
Ploughman's platter wordt vaak als lunch gegeten. Hieronder zie je de opzet, ik had overigens in eerste instantie de tomatenchutney vergeten, vandaar dat die niet op de foto staat. Maar gelukkig kwam ik erachter voordat de hele schaal soldaat gemaakt was.
Inspiratiebron: internet