Hoofdgerecht
4 personen

Pittige kaasfondue met gamba's


Ingredienten:
3 el olie
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
2 cm verse gember, geraspt
1 rode peper, fijngesneden
300 ml droge witte wijn
2 zakjes geitenkaas, gemalen (a 150 g)
200 g gruyère (kaas), geraspt
1 1/2 eetlepel maïzena
1 zak gamba's (500 g, diepvries), ontdooid

 

Verhit 2 el olie in een speciale kaasfonduepan of een pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui met de knoflook, tot deze glazig zien. Voeg de gember en de helft van de rode peper toe en bak nog even mee. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook. Roer de 2 soorten kaas in porties erdoor en laat ze langzaam smelten. Doe de volgende portie kaas er pas bij als de vorige portie volledig gesmolten is.

Roer een papje van de maïzena met 2 el water en schenk dit al roerend door de fondue. Breng het mengsel aan de kook, tot de fondue na 2-3 min. gaat binden. Verdun eventueel met nog wat wijn en breng op smaak met (versgemalen) peper. Verhit de grillpan. Bestrijk de gamba's dun met de rest van de olie en gril ze in 4-5 min. gaar, keer halverwege. Bestrooi de kaasfondue met de rest van de rode peper.

Zet de kaasfonduepan op tafel op de brander (of de pan met dikke bodem op een rechaud). Serveer met de gamba's. Lekker met ciabattabrood.

 

Bron: Allerhande 12, 2007