Voorgerecht
4-6 personen
Ossenstaart soep
Ingrediënten:
1 grote ui, gehalveerd
1 ossenstaart
2 el olijfolie
10 zwarte pepers, gekneusd
6 korianderzaadjes, gekneusd
1 peterseliewortel of 3 peterseliestengels
1 takje tijm
1 laurierblad
1 grote wortel, in stukken
(150 g knolselderij, in stukken)
voor de garnering:
2 worteltjes in reepjes
100 g knolselderij in reepjes
1 el olijfolie
zout en peper
4 el peterselie fijngehakt
3 el bieslook, fijngehakt
Bereiding
Uihelften bruin bakken in een droge koekenpan
De Ossenstaart rondom bruin bakken in olie (of reuzel)
Voeg de bouilloningrediënten en twee liter water toe. Laat het geheel 4 uur zachtjes trekken
Regelmatig afschuimen
Zeef daarna de bouillion
Haal het vlees van de botten en maak het in stukjes
Bak de reepjes knolselderij en wortel in de olijfolie 3 à 4 minuten
Verhit de bouillon en kook de groenten en het vlees 2 à 3 minuten mee
Voeg naar smaak zout en peper toe
Garneer met peterselie en bieslook
Serveren met geroosterd (stok)brood