Voorgerecht
4-6 personen

Ossenstaart soep


Ingrediënten:

1 grote ui, gehalveerd

1 ossenstaart

2 el olijfolie

10 zwarte pepers, gekneusd

6 korianderzaadjes, gekneusd

1 peterseliewortel of 3 peterseliestengels

1 takje tijm

1 laurierblad

1 grote wortel, in stukken

(150 g knolselderij, in stukken)

 

voor de garnering:

2 worteltjes in reepjes

100 g knolselderij in reepjes

1 el olijfolie

zout en peper

4 el peterselie fijngehakt

3 el bieslook, fijngehakt

 

Bereiding
Uihelften bruin bakken in een droge koekenpan

De Ossenstaart rondom bruin bakken in olie (of reuzel)

Voeg de bouilloningrediënten en twee liter water toe. Laat het geheel 4 uur zachtjes trekken

Regelmatig afschuimen

Zeef daarna de bouillion

Haal het vlees van de botten en maak het in stukjes

 

Bak de reepjes knolselderij en wortel in de olijfolie 3 à 4 minuten

Verhit de bouillon en kook de groenten en het vlees 2 à 3 minuten mee

Voeg naar smaak zout en peper toe

Garneer met peterselie en bieslook

Serveren met geroosterd (stok)brood