Hoofdgerecht
4 personen

Lasagna van spinazie en kipfilet


Ingrediënten

rode saus

200 g spekjes

300 g kipfilet

2 uien

2 teentjes knoflook

4 el basilicum (vers, klein gesneden)

400 g gezeefde tomaten

 

bechamelsaus

20 g boter

3 el bloem

0,5 l melk

150 g geraspte jongbelegen kaas

 

pak diepvriespinazie

rode paprika in kleine stukjes

125 ml creme fraiche of koksroom

pak lasagnabladen

 

Rode saus:

Kipfiletstukjes (klein) rondom bruin bakken en bewaren

Spekjes uitbakken en bewaren

Ui en knoflook glazig bakken

Gezeefde tomaten toevoegen en tot de helft inkoken

Voeg de spek en de kip toe

Op het laatst verse basilicum toevoegen

 

Witte saus:

Maak een roux van bloem en boter. Als het bruin dreigt te worden melk toevoegen.

De kaas toevoegen en laten smelten tot een gladde saus ontstaat

 

Spinaziemengsel:

Ontdooi de spinazie en meng deze met de créme fraîche en de rauwe stukjes paprika

 

Het bouwpakket:

Beboter een ovenschaal

Begin met een laag witte saus

Laag lasagnabladen

Laag rode saus

Laag lasagnabladen

Laag spinaziemengsel

Laag lasagnabladen

Laag rode saus

Lasagnabladen

Laag witte saus

 

Zet het geheel 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220oC (tijd en temperatuur is een beetje afhankelijk van de soort lasagna, kijk dus op het pak)

Eet smakelijk!