Hoofdgerecht
4 personen
Lasagna van spinazie en kipfilet
Ingrediënten
rode saus
200 g spekjes
300 g kipfilet
2 uien
2 teentjes knoflook
4 el basilicum (vers, klein gesneden)
400 g gezeefde tomaten
bechamelsaus
20 g boter
3 el bloem
0,5 l melk
150 g geraspte jongbelegen kaas
pak diepvriespinazie
rode paprika in kleine stukjes
125 ml creme fraiche of koksroom
pak lasagnabladen
Rode saus:
Kipfiletstukjes (klein) rondom bruin bakken en bewaren
Spekjes uitbakken en bewaren
Ui en knoflook glazig bakken
Gezeefde tomaten toevoegen en tot de helft inkoken
Voeg de spek en de kip toe
Op het laatst verse basilicum toevoegen
Witte saus:
Maak een roux van bloem en boter. Als het bruin dreigt te worden melk toevoegen.
De kaas toevoegen en laten smelten tot een gladde saus ontstaat
Spinaziemengsel:
Ontdooi de spinazie en meng deze met de créme fraîche en de rauwe stukjes paprika
Het bouwpakket:
Beboter een ovenschaal
Begin met een laag witte saus
Laag lasagnabladen
Laag rode saus
Laag lasagnabladen
Laag spinaziemengsel
Laag lasagnabladen
Laag rode saus
Lasagnabladen
Laag witte saus
Zet het geheel 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220oC (tijd en temperatuur is een beetje afhankelijk van de soort lasagna, kijk dus op het pak)
Eet smakelijk!