Hoofdgerecht
4 personen

Kruidkoek van Ivonne


Ingrediënten
500 gram zelfrijzend bakmeel,
500 gram donker bruine basterdsuiker,
1/2 liter karnemelk,
250 gram gewelde rozijnen en/of walnoten, gember, sukade, krenten, noten,
2 afgestreken eetlepels koekkruiden of speculaaskruiden.

Bereiding
Heteluchtoven voorverwarmen op op 140 oC
Zelfrijzend bakmeel zeven en mengen met de basterdsuiker

De koekkruiden toevoegen en de afgedroogde rozijnen erdoor roeren; langzaam de karnemelk erbij doen.

Roeren tot een gelijkmatige massa.

Dit deeg in het bakblik doen (zonodig even invetten) en in het midden van de oven zetten.

Na ruim een uur met een breinaald of lange sateprikker even prikken of hij gaar is.

Na 90 minuten is hij zeker gaar.

Uit de oven nemen en even laten afkoelen.