Hoofdgerecht
4 personen

Koolschotel met appel en kaas


Ingrediënten
1 kilo witte kool

2 uien

2 teentjes knoflook

1 kilo aardappelen

2 appelen

1/2 eetlepel kerriepoeder

40 gram margarine; zout en peper

2 dikke plakken komijnenkaas, samen ca. 200 gram.

 

Voorbereiding

De kool in repen snijden, ui en knoflook snipperen.

Aardappelen in plakjes snijden, evenals de appels.

 

Bereidingswijze

De kool, ui en knoflook met de kerriepoeder in een ruime braadpan fruiten.

De aardappelplakjes en appelen erbij roeren en al omscheppend nog even bakken.

Met zout en peper bestrooien en 1 dl water toevoegen.

De koolstoof in afgesloten pan nog ca. 15 minuten op laag vuur laten stoven.

Op het laatst de in blokjes gesneden kaas erbij roeren. Goed doorwarmen en direct opdienen.

 

Serveertips

Lekker met een glaasje witte wijn.

 

Bron: http://www.smulweb.nl/939503/koken/recept/Koolschotel-met-appel-en-kaas