Hoofdgerecht
4 personen
Koolschotel met appel en kaas
Ingrediënten
1 kilo witte kool
2 uien
2 teentjes knoflook
1 kilo aardappelen
2 appelen
1/2 eetlepel kerriepoeder
40 gram margarine; zout en peper
2 dikke plakken komijnenkaas, samen ca. 200 gram.
Voorbereiding
De kool in repen snijden, ui en knoflook snipperen.
Aardappelen in plakjes snijden, evenals de appels.
Bereidingswijze
De kool, ui en knoflook met de kerriepoeder in een ruime braadpan fruiten.
De aardappelplakjes en appelen erbij roeren en al omscheppend nog even bakken.
Met zout en peper bestrooien en 1 dl water toevoegen.
De koolstoof in afgesloten pan nog ca. 15 minuten op laag vuur laten stoven.
Op het laatst de in blokjes gesneden kaas erbij roeren. Goed doorwarmen en direct opdienen.
Serveertips
Lekker met een glaasje witte wijn.
Bron: http://www.smulweb.nl/939503/koken/recept/Koolschotel-met-appel-en-kaas