Hoofdgerecht
4 personen

Kip met dadels


Ingredienten:
350 gr. kip
4 el. zonnebloemolie
2 grote uien (500 gr.) grof gehakt
2 tl. kaneel
¼ tl. nootmuskaat
1 el. honing
zout en flink wat zwarte peper
200 gr. dadels zonder pit
sap van ½ citroen
100 gr. blanke (geschaafde) amandelen, geroosterd of gebakken

Bereiding
Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de stukken kip in een paar minuten aan elke kant goudbruin. Haal de kip uit de pan en bak de uien in dezelfde pan op laag vuur tot ze zacht zijn. Voeg kaneel, nootmuskaat en honing toe en giet er 400 ml water bij. Roer even door en leg de kip erin. Breng aan de kook, voeg zout en peper toe en laat de kip 25 minuten sudderen. Doe de dadels en citroensap erbij en kook tot de kip gaar is, nog 5-10 minuten.

Proef dit gerecht regelmatig en breng het goed op smaak. De juiste balans tussen alle verschillende smaken is erg belangrijk. Versgemalen peper is een goed tegenwicht voor de zoete smaak van het fruit en de honing. Strooi de amandelen erover en dien op.

Bron: het orginele recept vind je hier