De Eetclub

De eetclub is een clubje van vier vrienden die tweewekelijks voor elkaar kookt (dat wil zeggen dat eenieder elke twee maanden een kookavond bij hem thuis verzorgd). Dat doen we nu al meer dan tien jaar.

De leden
Jeroen Besamusca
Rudi Borkus
Joost van Hoof
Erik Kelhout

Geschiedenis

De eetclub is ooit ontstaan uit een wekelijkse kooksessie van Jeroen en Rudi die daartoe aangezet werden omdat Ilse, de vriendin van Jeroen, op werkdagen op haar werk bleef eten. En dan is dat net zo gezellig want alleen is ook maar alleen. Joost, een vriend en collega van Rudi, sloot zich al snel bij de eters aan en zo ontstond op 4 november 1996 de Eetclub. Erik maakte precies een jaar later, op 4 november 1997, zijn opwachting bij onze illustere gezelschap (deze data komen uit de agenda's van Joost. Ivonne had bij deze data, en zeker bij de tweede, zo haar twijfels).

Alle leden woonden toen nog in Utrecht en tot november 1999 werd er elke week bij één van de leden thuis gekookt. Jeroen verhuisde toen naar Houten, dat was nog te doen. Maar toen Rudi naar Arnhem verhuisde werd het lastiger om een dergelijke hoge frequentie vast te houden en is besloten om deze te verlagen naar een biwekelijks gebeuren. Inmiddels wonen de Eetclubgenoten in Zeist, Houten, Driebergen-Rijssenburg en Arnhem.

Het Potverteren

Het potverteren is een traditie die al in het begin van de Eetclub is ontstaan. Op elke eetclubavond werd er een rijksdaalder per persoon ingelegd waarbij we afspraken elk jaar een avond te organiseren waarin al dat geld werd opgemaakt aan (zelf te koken)exquise spijzen en dranken. De eerste potverteeravond was bij Joost en op het menu stonden onder andere eendepaté, kwarteltjes gevuld met forel, kreeft, spoom, een ananas gevuld met vers fruit en meer van dat fraais. Lees meer .......